ДРИНИЋ, 28. ЈУНА  – Милан Грбић кандидат је ДЕМОС-а за начелника општине Дринић на предстојећим локалним изборима.

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић, који је присуствовао промоцији кандидата за начелника, изјавио је Срни да очекује побједу њиховог кандидата у Дринићу, те да ће ова странка имати већину одборника у Скупштини ове општине.

Он је рекао да ДЕМОС има реалне изгледе да добије позицију начелника у овој општини јер је Грбић и раније обављао начелничку функцију у општини Дринић, те посједује велико искуство у овом послу.

“Грбић има визију развоја ове локалне заједнице у којој учествује више десетина година. Ова средина има могућност за даљи развој урбанизације и за послове надоградње који ће, сигурно, олакшати живот и опстанак људи на овом простору”, истакао је Чубриловић.

Грбић је рекао да ће његов приоритет у раду, уколико буде изабран за начелника, бити наставак изградње канализационе водоводне мреже, путне инфраструктуре, уређење изворишта, обнова локалног пута, те развој туризма, спорта и културе.

Он је изразио очекивање ће се уз помоћ Владе Републике Српске припремити документација за изградњу регионалног пута Рибник-Петровац, што ће бити од великог значај за општину Дринић.

Грбић је навео да је општина Дринић, према попису становништва из 2013, имала 363 становника, док тренутно на подручју ове општине живи око 300 становника.

Када је ријеч о запослењу, Грбић је рекао да општина Дринић има више запослених људи него становника, наводећи да је у Шумском газдинству запослено 211 људи, у Општини 14, а у локалној школи 20 људи.