БИЈЕЉИНА, 30. јуна – Путеви Републике Српске су на подручју Семберије у протеклих пет мјесеци, од када сам преузео дужност директора, урадили више од десет интервенција у области унапређења путне инфраструктуре, чија укупна вриједност износи два милиона конвертибилних марака, рекао је за портал “ИнфоБијељина”  Милан Дакић, вршилац дужности директора овог јавног предузећа.

Kако је Дакић потврдио, урађена је реконструкција дијела магистралног пута Бијељина-Брчко на дионици од фирме “Мега дрво” до фирме “Миликус”, у дужини од 1,3 километра. Реконтруисан је и дио регионалног пута Бијељина – Лопаре у дужини од 1,6 километара.

“Асфалтирали смо и један дио макадамских путева у Семберији, у склопу чега је асфалтиран и пут у Мјесној заједници Црњелово, на правцу према скелском граничном прелазу ‘Суботиште'”, истиче Милан Дакић.

На дијелу пута Вршани – Рача, урађен је асфалт, према старом граничном прелазу, а у Мјесној заједници Бродац, (Велино Село) санирано је мјесто укрштања пута Рача – Вршани и жељезничке пруге Шид – Бијељина.

“Поред тога, започели смо и радове на санацији ударних рупа које су додатно оштећене, усљед недавних обилних падавина, као и фарбање хоризонталне друмске сигнализације. Овом приликом желим истаћи да смо посебну пажњу посветили побољшању безбједности појединих аутобуских стајалишта у Пилици и Балатуну, а радови на њиховом проширењу, планирани су и у Трњацима”, најавио је Дакић и додао да ће у наредном приоду за унапређење путне инфраструктуре у Семберији бити уложено још додатних два милиона конвертибилних марака.

Дакић је нагласио да су, поред Семберије, “Путеви Републике Српске” у протеклом периоду, у циљу побољшања путне инфраструктуре, урадили бројне интервенције у низ градова и општина широм Српске.

“У сарадњи са удружењима из области унапређења путне мреже, у претходном периоду, организовали смо и пар семинара, као и практичних показних радова, који представљају примјер добре праксе у размјени искустава о модерним материјалима и технологијама који се користе у нискоградњи и којима се унапређују постојећи стандарди у овој области”, рекао је Дакић и нагласио да су “Путеви РС” у складу са опредељењем предсједника Републике Српске Милорада Додика, Владе и ресорног министра Недељка Чубриловића, као и уз њихову подршку, усмјерени ка даљој изградњи нове и унапређењу постојеће путне мреже, а, наравно, са посебним акцентом на безбједност саобраћаја и свих учесника у саобраћају.

Дакић истиче да Република Српска располаже са више од 4.200 километара путне инфраструктуре коју одржавају “Путеви Републике Српске”.

“Ту смо за Семберију, гдје год то јесте и гдје буде било потребно, као што смо ту за сваки град и за сваку општину у Српској”, поручио је на крају Милан Дакић, в.д. директор ЈП “Путеви Републике Српске’’.