МИЛАН ДАКИЋ: При крају израда плана пословања ”Путева РС” за ову годину

БАЊАЛУКА, 30. марта  – Пад прилива новца од пореза на додату вриједност (ПДВ) у касу “Путева РС” у износу од милион марака утицаће на пословање тог јавног предузећа, а они пројекти који нису приоритетни и хитни биће стављени са стране.


Рекао је то “Гласу Српске” вршилац дужности директора “Путева РС” Милан Дакић и додао да је при крају израда плана пословања за ову годину, који ће Влада РС разматрати идући мјесец.

– Пробаћемо да у тај план укалкулишемо оно што морамо да сачувамо по одређеним ставкама. Не знамо шта ће бити у мјесецима који су пред нама. Морамо добро размислити и планирати, јер сама уплата прихода од ПДВ-а на нивоу Републике је мања – рекао је Дакић.

Нагласио је да ће настојати да због новонастале ситуације не трпе битни пројекти, који се односе на санацију клизишта и одређених путних праваца.

– Одређени дио, који је до сада ишао у неке секторе и гдје будемо могли да уштедимо то ћемо и урадити. Неизбјежно је да ћемо поједине ставке кориговати и штедјети како по питању спонзорства тако и неких пројеката који тренутно нису хитно потребни – навео је Дакић.

Он је подвукао да су у прва два мјесеца ове године захваљујући разним рјешењима које су пронашли унутар самог предузећа избјегнути проблеми, односно сви уговори према фирмама са којима имају уговоре су испоштовани, али и обавезе према запосленима.

– Уклопићемо се некако, али неизвјесно је шта нам слиједи – поручио је Дакић.

Милан Дакић је рекао да је ово јавно предузеће прошлу годину завршило у плусу. Нагласио је да ће извјештај о раду за 2022. годину разматрати идуће седмице са члановима Надзорног одбора “Путева РС”.