БАЊА ЛУКА, 08. септембра – Политика не би смјела да буде резервисана само за узак круг одабраних, јер тамо гдје се одлучује о животу сваког грађанина ове земље, мора да се чује мишљење и глас сваког човјека.

Овако је мотив за кандидатуру за посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ објаснила Милена Чивчић, члан Демократског савеза-ДЕМОС од самог оснивања партије.

Чивчићева је једна од оних, који са политиком другује од ране младости, тачније од студентских дана, када је и донијела одлуку да је примарна професија правника неће удаљити од политичких вода.

-Мишљења сам да би политика требало да буде споредна професија сваког грађанина. Политика треба да занима и да се тиче сваког човјека, јер само активним учешћем у политичкој сфери, можемо да утичемо на креирање сопствене садашњости и будућности – истакла је она.

* Зашто мислите да грађани треба да свој глас дају листи ДЕМОС-а и Вама?

ЧИВЧИЋ: Листе ДЕМОСА за Опште изборе 2022. године и за Народну скупштину Републике Српске и за Предстанички дом Парламенарне скупштине БиХ су јако квалитетне, на њима су људи различитих старосних група, сви редом успјешни у својим професијама и угледни у својим срединама. Грађани Републике Српске неће погријешити, уколико свој глас дају управо људима, који се налазе на листама ДЕМОСА. Иако је ДЕМОС млада странка, компромисна и реална политика коју води, чврсти ставови, када су у пиитању национални интереси и људи, који га предводе, препознати су међу грађанима широм Републике Српске.

*Кандидат сте за посланика, мислите ли да су скупштински сазиви у протеклих неколико изборних циклуса, оправдали своју улогу или су више били полигон за свађе и ријалити политику?

ЧИВЧИЋ: Кандидат сам за посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ и судећи по виђеном, мишљења сам да су посланици у прошлом сазиву могли да буду ефикаснији. Свједоци смо, многи важни закони дуго су чекали на усвајање. Конкретно, осврнућу се на  Измјене и допуне Закона о јавним набавкама, које су чекале на усвајање скоро двије године, а знамо колико је овај закон важан и да уређује рад свих институција у БиХ, како на заједничком нивоу, тако и на нову Републике Српске и ФБиХ, али и на локалном нивоу. Све оно што је интерес Републике Српске и њених грађана, не смије да чека и да зависи од нечије добре воље или расположења. Српска репрезентација у Сарајеву мора да дише као једно, јер зна ко стоји иза ње. Зато ћу, уколико добијем повјерење наших грађана, чврсто заступати тај став и настојати да својим гласом олакшам живот сваком човјеку у Српској.

*Како видите Републику Српску кроз четири године?

ЧИВЧИЋ: Републику Српску видим као сигурно и просперитетно мјесто за живот наше дјеце. Мјесто, из кога млади више неће да одлазе „трбухом за крухом“, јер ће овдје моћи да остваре све оно што науме и пожеле. Републику Српску видим као успјешно друштво образованих, способних и креативних људи, којима је само небо граница. Уз паметну, развојну и политику компромиса, мислим да нас од тог циља не дијели пуно корака.

*Која је ваша порука бирачима?

ЧИВЧИЋ: Прије свега, бирачима поручујем да изађу на изборе 2. октобра 2022. године и да паметно бирају. Људи које изаберу, заступаће њихове интересе у наредне четири године. Јако је важно да су то озбиљни људи, спремни да се ухвате у коштац са свим изазовима. На листама Демократског савеза, сасвим сигурно, налазе се управо такви људи – доказани, способни, озбиљни и са ставом! Никада не смијемо заборавити да у Народној скупштини Републике Српске  јачамо нашу Републику, а у Парламенту БиХ чувамо њене националне интересе и изворна дејтонска овлаштења! Српска прије свега!