БАЊАЛУKА, 7. фебруар – Досадашњи предсједник Политичко-економског савјета ДНС-а Миле Дмичић од данас је члан ДЕМОС-а, рекао је генерални секретар Демоса Боран Босанчић.

Босанчић је навео да је на овај начи странка кадровски ојачала с циљем припрема за октобарске локалне изборе, те додао да се разговара са још неким људима који би могли да појачају редове ДЕМОС-а.

Он је на конференцији за новинаре у Бањалуци истакао да је Дмичић уважени професор Уставног права и један од најзначајних правних експерата у Српској.

“Нама, као народњачкој странци, потребна су кадровска појачања, људи који говоре о одређеним друштеним питањима, кретањима и проблемима и с тим у вези смо почаствовани приступањем нашој странци професора Дмичића, који ће водити Политички савјет ДЕМОС-а”, навео је Босанчић.

Босанчић је подсјетио да је за годину дана, колико странка постоји, формирано 57 општинских одбора, осам регионалних, у скупштинама градова и општина странка има 67 одборника те четири посланика у Народној скупштини Српске.

Он је за сутра најавио сједницу Главног одора странке на којој ће бити изабрани стручни одбори и комисије, који ће помагати у раду клуба посланика и других органа странке.

Дмичић је рекао да од данас није члан ДНС-а, да његово даље дјеловање у тој странци обесмишљено, јер је ДНС, како је рекао, одступио од својих принципа и програмских циљева на основу којих је утемељен.

Он је додао да је ДЕМОС изабрао јер је најближи његовом политичком опредјељењу, да је са челним људима те странке одавно у политичком и акционом ангажману, а посебно због њеног предсједника Недељка Чубриловића, којег веома поштује.

На питање да ли је ДНС скренуо са правог пута када је изабрано ново руководство, Дмичић је оцијенио да је то фаза у конституцији нове форме ДНС-а за коју сматра да представља обесмишљеност, обезвријеђеност или малу дезоријентацију на траси коју је тај коалициони блок имао у животу Српске.