БАЊА ЛУКА, 08. јуна – Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић разговарала је данас у Бањалуци са представницима јавних кухиња у Републици Српској.

Тема састанка била је реализација Закључка Владе Републике Српске, којим је Министарство трговине и туризма Републике Српске задужено да из интервентно набављених количина меркантилне пшенице обезбиједи пшенично брашно за годишњу потребу свих регистрованих јавних кухиња у Републици Српској.

На састанку су договорени начини дистрибуције и складиштења пшеничног брашна у складу са појединачним потребама ових установа, зависно од броја корисника.

Састанку су присуствовали представници Црвеног крста Републике Српске, Удружења грађана Мозаик пријатељства Бања Лука, Удружења грађана Оптимисти Приједор, Удружења грађана Хљеб живота Приједор, Удружења грађана МДД Мерхамет Бања Лука, Удружења грађана МДД Мерхамет Нови Град и Удружења грађана Емаус, који су поздравили напоре и издвајања Владе Републике Српске и Министарства трговине и туризма Републике Српске усмјерене на помоћ и подршку у раду јавних кухиња и помоћ најугроженијим категоријама становништва.