БЕОГРАД, 02. Март – Министар трговине и туризма Сузана Гашић, са сарадницима, разговарала је, у Београду, са директором Трговинско-индустријске коморе Руске Федерације у Србији Владимиром Гришином о могућностима за успостављање сарадње између Републике Српске и Руске Федерације.

На састанку који је одржан у петак, 28.02.2020. године, разговарано је о могућностима за представљање и промоцију производа и туристичких потенцијала Републике Српске на тржишту Руске Федерације.

Гашићева је Гришина упознала са туристичком понудом Републике Српске у области здравственог и вјерског туризма, као и са понудом бањских центара и Јахорине. Овом приликом размијењени су и билтени Министарства трговине и туризма преведени на руски језик, у којима су представљена најуспјешнија производна предузећа, као и туристичка и хотелијерска понуда Републике Српске.

Истакнуто је да се туристички и привредни потенцијал Републике Српске може унаприједити представљањем на великом тржишту Руске Федерације, а као једна од могућности предложена је промоција путем званичног портала Трговинско-индустријске коморе Руске Федерације у Србији.