ДЕРВЕНТА, 4. марта – Министар трговине и туризма Драгица Ковач отворила је Конференцију „Брендирање домаћих производа – Наше је боље“, која је одржана данас у Дервенти, у организацији Министарства трговине и туризма Републике Српске.

Конференција је наставак активности ресорног министарства којима се истиче важност стварања бренда, а привредници се упознају са значајем брендирања домаћих производа.

Министар Драгица Ковач рекла је да су досадашње конференције о брендирању показале да постоји велики број заинтересованих привредника који желе да унаприједе пословање брендирањем производа, те да је циљ конференције појам бренда приближити широј јавности, да би брендирани производ био аутентичан на тржишту.

Ковачева је навела да већ неколико година Министарство трговине и туризма посвећује већу пажњу промоцији домаћих производа и реализује активности попут конференције о брендирању. Она је потврдила да ће ресорно министарство наставити са таквом праксом да би се домаћи производи издвојили и постали конкурентни страним производима.

Говорећи о другим активностима Министарства трговине и туризма када је ријеч о промоцији домаћих производа, министар Драгица Ковач подсјетила је да је у току и реализација кампање „Наше је боље“ која има за циљ развијање свијести о куповини домаћих производа, те да се сваке године издаје и билтен „Најбоље из Српске“ у коме буду представљена најуспјешнија предузећа.

Конференцији је присуствовао и начелник општине Дервента Милорад Симић који је изразио задовољство што је локална заједница партнер министарству у организовању конференције, наводећи да у Дервенти послује 710 привредника, 115 регистрованих пољопривредних произвођача, те да је општина којој недостаје радника.

У оквиру конференције одржан је и сајам домаћих производа  на којем је представљено двадесет произвођача са подручја добојске регије, којима је министар Драгица Ковач уручила захвалнице за учешће на конференцији.