ДЕРВЕНТА, 4. МАРТА  – Министар трговине и туризма Републике Српске Драгица Ковач оцијенила је данас у Деревенти да је ова локална заједница изузетно успјешна, јер сваке године остварује позитиван резултат у извозу робе и тиме даје значајан допринос укупном споњнотрговинском промету Републике Српске.

Ковачева је у разговору са начелником општине Дервента Милорадом Симићем истакла да ресорно министарство подржава рад локалних заједница у којима је видљив развој привредног сектора и гдје постоји висок проценат запосленог становништва, а што је примјетно у Дервенти, саопштено је из Министарства трговине и туризма Републике Српске.

На састанку је наведено да у Дервенти послује око тридесет страних компанија у области индустријске производње које запошљавају велики број радника, ради чега је ова локална заједница прва у Републици Српској у погледу позитивних спољнотрговинских параметара.

Ковачева и Симић разговарали су и о могућностима за промоцију домаћих производа и најуспјешнијих привредника са подручја општине Дервента, а Ковачева је информисала начелника општине о најважнијим активностима Министарства трговине и туризма у промоцији домаћих производа.