БАЊАЛУКА, 23. ЈАНУАРА  – Министар трговине и туризма Републике Српске Драгица Ковач потврдила је данас да је у 2019. години предвиђена израда новог броја билтена “Најбоље из Српске” у оквиру којег ће бити обрађена тема ребрендираних производа у Српској, а уједно и представљени произвођачи који су у протеклом периоду извршили ребрендирање својих производа.

Ковачева је на радно-консултативном састанку са предсједником Привредне коморе Српске Борком Ђурићем и директором ове коморе Драгицом Ристић истакла да ће и тематске конференције Министарства посвећене брендирању дати допринос у развоју свијести о потреби унапређења квалитета изгледа и садржаја производа да би се постигла конкурентност домаћих производа у односу на производе из увоза.

Она је навела да је у овој години планирано доношење новог закона о трговини и закона о посредовању у промету непокретности, као и закона о боравишној такси, којима ће бити унапријеђена трговинска, туристичка и угоститељска дјелатност у Српској, саопштено је из ресорног министарства.

Ковачева је истакла да ће Министарство приликом израде нормативних аката консултовати Привредну комору да би се добила што боља законска и подзаконска рјешења која ће бити у складу са потребама пословне заједнице, али и свих грађана у Српској.

Саговорници су разговарали и о досадашњим активностима које су Министарство трговине и туризма Републике Српске и Привредна комора Републике Српске спроводили у промоцији домаћих производних предузећа и кампањи “Наше је боље”, као и о наставку активности које ће се одвијати у оквиру истоимене кампање.

На састанку, којем су присуствовали секретар у Привредној комори Драгана Шобот, секретар у Министарству трговине и туризма Биљана Корићанац и помоћници министра Душанка Тегелтија и Далибор Панић, похваљене су досадашње заједничке активности Министарства и Привредне коморе, те је потврђено да ће сарадња бити настављена и у наредном периоду.