ТЕСЛИЋ, 8. НОВЕМБРА  – Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић поручила је да је Здравствено-туристички центар /ЗТЦ/ “Бања Врућица” одличан примјер пружања добре услуге и рада, чија искуства могу да се пренесу и на друге привредне субјекте.

“`Бања Врућица` је диван примјер пружања добре услуге. Пуно је корисника и велика је корист за буџет Републике Српске од ове установе и мислим да треба сви да учимо од оваквих примјера”, изјавила је Гашићева новинарима након посјете комплексу “Бање Врућице”.

Она је најавила пуну подршку Министарства у раду ове здравствено-туристичке установе уколико се за то укаже потреба и додала да је туристичка сигнализација једно од питања које се рјешава.

Гашићева је поздравила инвестиционе планове управе “Бање Врућице” о изградњи здравственог центра и проширењу капацитета.

Она је поручила да је ова установа добар примјер сарадње са Владом Српске, која је по квалитету услуга на тржишту препозната као бренд.

Директор ЗТЦ “Бања Врућица” Драган Богданић рекао је да је са овогодишње планираних 240.000 ноћења овај центар лидер здравственог, конгресног, спортско-рекреативног и велнес туризма у Републици Српској.

“Ми смо већ прешли 200.000 ноћења”, рекао је Богданић и указао на друштвено-одговорни однос према радницима и локалној заједници.

Он је навео да овај центар упошљава 400 радника, да најнижа плата износи 600 KМ и да се ради на њеном повећању.

Богданић је најавио проширење капацитета изградњом новог здравственог центра са врхунским услугама стоматологије и дијагностике са хируршким интервенцијама, намијењеног тржишту западне Европе.

“Не журимо и циљ је да то урадимо квалитетно, предвиђени рок за изградњу је око 24 мјесеца”, рекао је Богданић и подсјетио на недавно реализоване пројекте отварања специјалистичког центра у Теслићу, као и Етно-села “Усора” у Милан Пољу.

Директор Туристичке организације Теслића Сузана Липовчић указала је на завидну међусобну радњу, као и реализацију пројеката, од којих се приводи крају промоција “Бање Врућице” на тржишту ЕУ.

Она је најавила пројекат промоције “Бање Врућице”, као и других туристичких дестинација Теслића, путем билборда у Републици Српској.