БИЈЕЉИНА, 3. јула – Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Горан Весић посјетили су данас градилиште ауто-пута Рача-Бијељина који је дио стратешког пројекта повезивања ауто-путем Бањалуке и Београда.

Министар Чубриловић рекао је да се крај изградње дионице ауто-пута Бијељина-Рача очекује 2025. године и изразио увјерење да ће ти рокови бити испоштовани.
Чубриловић је још једном захвалио Влади Србије која је дала добру подршку за изградњу ове дионици у финансијском смислу.
“До сада је уплаћено око 20 милиона евра у изградњу ове дионице и то сигурно није крај. Вјерујемо да оно што је предсједник Србије Александар Вучић рекао на отварању радова да ће то Влада Србије заиста испоштовати јер сваки пут је и било тако, онако како је договорено и како се ушло у пројекат, он је и завршаван и у потпуности испоштован”, навео је Чубриловић.
Он је рекао да је изградња моста преко ријеке Саве при самом крају и да је веома близу реализација важног пројекта и за Србију и за Републику Српску.
“То је посебно интересантно и важно за наше привреднике с једне и друге стране, а да не говорим о значају за грађане и повезаност грађана Србије са Републиком Српском и коначно и БиХ”, додао је Чубриловић.
Чубриловић и Весић претходно су данас разговарали у Бањалуци.