ВИШЕГРАД, 30. новембра – Мирко Мајсторовић изабран је данас за предсједника Општинског одбора Демократског саваза (ДЕМОС) у Вишеграду.

Предсједник Регионалног одбора ДЕМОС-а Изборне јединице девет Слободан Шараба, који је присуствовао конститутивној сједници, изразио је задовољство што је странка наставила са формирањем страначких органа у локалним заједницама Српске.

“Овим завршавамо конституисање и бирање ДЕМОС-а у Изборној јединици девет, од данас смо присутни у свих 13 локалних заједница ове изборне јединице и то сматрамо значајним и позитивним резултатом”, рекао је Шараба.

Он је истакао да ДЕМОС улази са озбиљним идејама и жељама да у овој изборној јединици оствари једно посланичко мјесто.

“Вишеград је веома значајна средина и завршетком формирања општинског одбора у овој општини ДЕМОС ће остварити један посланички мандат, што ће довести до нашег јачања и на нивоу Републике Српске”, навео је Шараба.

Он је нагласио да очекује да ће са избором предсједника и још једним бројем квалитетних људи успјети да створи јаку базу за даље јачање и напредовање ДЕМОС-а.

Предсједник ДЕМОС-а у Вишеграду Мирко Мајсторовић рекао је да су у овој странци већином млади људи, који ће своју енергију усмјерити за бољи Вишеград.

“Ова странка отворена је за све политичке партије у Вишеграду, с циљем стварања бољег живота”, истакао је Мајсторовић.

Члан главног одбора ДЕМОС-а Срђан Драшковић рекао је да је ово народна партија која ће водити политику мира и разговора.

“Ми ћемо се трудити да у оквиру Изборне јединице направимо добар резултат и добијемо народног посланика”, нагласио је Трифковић.

Потпредсједник ДЕМОС-а Споменко Стојановић рекао је да су циљ ове партије инвестиције, развој привреде, радна мјеста, пољопривреда и туризам.

“Програм ДЕМОС-а је изузетан и вјерујем да ћемо своје капацитете усмјерити на прави начин”, истакао је Стојановић.

Скупштини су присуствовали функционери ДЕМОС-а из других општина Републике Српске.