БАЊА ЛУКА, 02. сепетмбра – Демократски савез – ДЕМОС је млада странка, али такође и странка која у себи спаја искуство и младост и даје прилику младим људима да се докажу и раме уз раме са старијим колегама боре и залажу за боље друштво и будућност грађана Републике Српске.

Овогодишњи избори су први Општи избори на којима ова странка учествује, а на кандидатским листама се налази и велики број младих и образованих људи.

Један од њих је и Ратко Шешић, млади инжењер машинства из Бање Луке. Ратко је и породичан човјек, отац једног дјетета, а уз посао и породицу активан је и у страначком раду и обавља функцију замјеника предсједника Одбора младих Демократског савеза – ДЕМОС Бања Лука.

Ратко на питање „Зашто баш ДЕМОС?“ одговара без много размишљања – зато што је то странка која даје простор младима да изразе своје идеје, али и да их уз подршку старијих спроведу у дјело.

Истиче да огранизација младих ове странке у Бањој Луци окупља младе људе који су креативни, образовани и вриједни, посвећени идејама које као организација заједно баштине.

Шешић додаје да организација предано ради на његовању властитог идентитета унутар ДЕМОС-а као политичке опције, те да млади људи различитих струка, профила, али и животних навика и погледа заједнички граде једну причу, која нуди могућност свима да се кроз њу изразе и допринесу бољем друштву и држави у којој живимо.

Шешић наглашава да је сигуран да је ДЕМОС странка будућности управо због ових младих људи, који поносно истичу да су дио здраве политике, политике која се не сукобљава и не руши већ гради, која не свађа већ мири и која ће сигурно у наредним годинама бити политика која се пита о важним питањима за свој народ.