БАЊА ЛУКА, 06. марта – Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић одржао је састанак са директорицом Европске банке за обнову и развој БиХ Мануелом Несл на тему имплементације актуелних пројеката који се реализују уз подршку ЕБРД-а, саопштено је из овог Министарства.

На састанку је разговарано о наставку финансијске подршке инфраструктурним пројектима – реконструкцији магистралног пута Брод на Дрини – Шћепан Поље, Коридору 5Ц, жељезницама и реконструкцији пруга, те провођењу преузетих обавеза и плановима за даљу реализацију мјера.

Саговорници су изразили опредјељење за наставак имплементације стратешких инфраструктурних пројеката, који се проводе уз техничку и финансијску подршку Европске банке за обнову и развој, истичући да нема застоја у реализацији уговорених пројеката, наводи се у саопштењу.

Чубриловић и представници Европске банке за обнову и развој оцијенили су да је сарадња ресорног министарства и ЕБРД-а на изузетно високом нивоу, уз увјерење да ће успјешна сарадња бити настављена и у будућности.