ГРАДИШКА, 10. новембра – Предсједник Демократског савеза – ДЕМОС Недељко Чубриловић изјавио је вечерас да странка у Градишци излази на локалне изборе са кандидатском листом за Скупштину града на којој је већина младих и образованих људи, који своју енергију након избора желе да уложе у рад градског парламента и будуће скупштинске већине.

Чубриловић је новинарима у Градишци, гдје су представљени кандидати ДЕМОС-а за одборнике у градској Скупштини, истакао да ова странка жели да буде подршка актуелном градоначелнику и кандидату СНСД-а за градоначелника Зорану Аџићу и у наредне четири године.

Он је истакао да је сигуран да рад и труд Градског одбора ДЕМОС-а Градишка, на челу са предсједником овог одбора и носиоцем листе Владимиром Јанковићем, неће бити узалудан и да ће ова ова странка у понедјељак имати разлог да обиљежи добар изборни резултат, те да ће бити коструктиван дио будуће скупштинске већине у Градишци.

Јанковић је позвао грађане да подрже ДЕМОС у Градишци, као политичку опцију која има људе који су доказали да раде за добро свих грађана.

“Увјерен сам да ћемо остварити свој изборни циљ од 3.500 гласова и пет одборничких мандата у Скупштини града. То ће нам омогућити да будемо јак ослонац будућој скупштинкој већини и актуелном и будућем градоначелнику. Без дилеме идемо ка том циљу”, истакао је Јанковић.

Kандидат СНСД-а за градоначелника Градишке Зоран Аџић захвалио је Градском одбору ДЕМОС-а на подршци, наводећи да су претходне четири године као коалициони партнери показали стабилност у скупштинској већини и одлучност да заједничи раде у интересу грађана и привредника Градишке.

“Радили смо на побољшању инФраструктуре и стварању услова за привредни развој. Опредјељеност ДЕМОС-а и свих других коалиционих партнера је да и у наредном периоду дају шансу младим људима, да креирају амбијент какав њима одговара и остају да живе на простору Градишке и Републике Српске”, закључио је Аџић.