ТРЕБИЊЕ, 27. август – Градски одбор ДЕМОС-а у Требињу представио је данас листу кандидата за одборнике на предстојећим локалним изборима на којој се налази 19 кандидата, међу којима је осам жена и више од 50 одсто младих.

Предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Требиње Славиша Јанковић рекао је да је циљ странке на предстојећим локалним изборима освајање од 800 до 1.000 гласова и два одборничка мјеста у градској Скупштини.

Јанковић је навео да се на одборничкој листи ДЕМОС-а налазе значајна имена града Требиња попут стоматолога Ђуре Маслеше, младог љекара Милана Рајковића, као и Александре Kопривице, професорице на Факултету за производњу и менаџмент у Требињу, која је и предсједник градског Актива жена ДЕМОС-а.

“Ту су и Бојан Спремо и Никола Матовић, између осталог најбољи студенти у својој класи на факултету за производњу и менаџмент, као и Александар Сарић, који је отац четворо дјеце, предсједник Удружења породица са четворо и више дјеце, учесник рата са 16 година, добитник одликовања за храброст од (тадашњег) предсједника Републике Радована Kараџића”, рекао је Јанковић.

Kопривица је навела да су приликом формирања листе настојали да обухвате шири опсег, како по питању старосне структуре, тако и по питању професионалног и стручног опредјељења.

“Желим с посебним акцентом да нагласим да се међу нашим кандидаткињама налазе и оне које представљају стуб породице, самим тим и друштва у цјелини – мајке, а оне су осим мајчинске улоге и професионално веома успјешне”, рекла је Kопривица.

Она је додала да се на листи ДЕМОС-а налазе и младе жене које имају завидне успјехе на пољу образовања и професионалне каријере и заслужују подршку да представљају глас грађана Требиња у Скупштини града.

Потпредсједник Актива младих градског одбора ДЕМОс-а Бојан Спремо рекао је да је најмлађи кандидат ДЕМОС-а за одборника, истакавши да имају за циљ да млади из овог одбора освоје једно одборничко мјесто у Скупштини града Требиња.