БАЊАЛУКА, 19. ЈУНА  – Руководство “Аустријских жељезница” исказало је интерес за успостављање заједничких пословних активности са ресорним министарством Републике Српске и “Жељезницама Републике Српске” и подршку развоју жељезничког саобраћаја у Српској.


Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић и генерални директор “Жељезница Републике Српске” Слађан Јовић разговарали су данас у Бечу са руководством “Аустријских жељезница” о успостављању сарадње у области жељезничког саобраћаја и унапређења жељезничке инфраструктуре у Републици Српској.

На састанку је разговарано о ремонту вагона “Аустријских жељезница” у радионицама “Жељезница Републике Српске”, успостављању жељезничке линије Добој-Бањалука-Беч и отварању робног претоварног терминала на подручју Републике Српске, саопштено је из ресорног министарства.

Саговорници су констатовали да је унапређење жељезничког саобраћаја приоритет од стратешког значаја, те исказали опредјељење обје стране за будућу сарадњу на пројектима у области жељезничке инфраструктуре.