ТРЕБИЊЕ, 27. маја – Предсједник Демократског савеза (ДЕМОС) Недељко Чубриловић рекао је данас у Требињу да је странка спремна да по први пут учествује на изборима и да ће показати своју вриједност и снагу.

Чубриловић је након сједнице Регионалног одбора ДЕМОС-а за Херцеговину, у Изборној јединици девет, рекао да је странка спремна за изборе, да су већ зацртани јасни циљеви и да се очекује добар резултат на предстојећим локалним изборима.

Он је истакао да промјена термина одржавања избора ДЕМОС-у не одговара, јер избори треба да се одрже почетком октобра, како то закон дефинише.

“Ово је потпуно незаконита одлука да се избори одгоде за више од мјесец дана. Нема разлога за то, нису разлог за то ни финансијска средства, ни подршка овога или онога, јер Закон мора да се поштује. Још ако се Уставни суд огласи ненадлежним по питању одлука Централне изборне комисије, онда то значи да се та институција ставила изнад свих институција у БиХ, што није добра порука никоме у БиХ”, рекао је Чубриловић.

Предсједник Регионалног одбора ДЕМОС-а из Изборне јединице девет Слободан Шараба каже да је урађен пресјек стања у странци и да је договорено да странка изађе на изборе у свих 13 општина Изборне јединице девет.

“У петак ћемо одржати сједницу Предсједништва ДЕМОС-а у Бањалуци и тада ћемо дефинисати стратегију у ком правцу ће ДЕМОС наступати”, навео је Шараба.

Шараба је истакао да је циљ ове странке минимум један одборник у свим општинама ове изборне јединице.

Народни посланик ДЕМОС-а Споменко Стојановић рекао је да је задовољан стањем у странци поготово када су упитању општине у Херцеговини.