БАЊАЛУКА, 25. ДЕЦЕМБРА  – Предсједник Демократског савеза /Демос/ Недељко Чубриловић сматра да је излаз из постојеће политичке кризе у БиХ у дијалогу и компромису унутар политичке сцене БиХ.


Након свечаности у Бањалуци поводом обиљежавања треће године од оснивања ове политичке партије, те радног састанка Предсједништва и Главног одбора Демоса, Чубриловић је рекао новинарима да Демос жели компромисним рјешењима да допринесе политичкој стабилизацији у Републици Српској и БиХ.

“Турбуленције које се дешавају ових дана и ових мјесеци не иду никоме у прилог. Велики допринос томе дала је међународна заједница својим несмотреним одлукама одлазећег високог представника, те Суд БиХ који је директно утицао на развој догађаја који су услиједили након тога”, истакао је Чубриловић.

Он је подсјетио да је Република Српска раније упутила позив на дијалог у БиХ на који није желио да реагује бошњачки народ, истичући да су након тога услиједиле одређене одлуке, па сада поново Српска треба да буде одговорна за ову ситуацију.

Чубриловић је навео да је међународна заједница “долила уље на узаврелу ватру унутар политичке сцене БиХ”.

Према његовим ријечима, Демос ће бити политичка опција стабилизације нормалних политичких односа борбом за нормализацију у сваком сегменту живота, од реалног сектора до културе и спорта.

Чубриловић је честитао три године од оснивања свим члановима и симпатизерима Демоса.