Недељко Чубриловић је изабран за предсједника најмлађе политичке партије у Републици Српској – Демократског савеза, или ДЕМОС-а. Чланови Оснивачке скупштине нове странке су данас изабрали вођу, али и главни и надзорни одбор.

Новоизабрани лидер партије поручује да ће се њихова права вриједност знати тек на локалним изборима за двије године.

“Демократска странка је странка центра, мало десно наслоњена, која ће своје основно политичко ђеловање усмјерити на друштвени развој по мјери грађана. На реални сектор за који мислимо да је основ свих дешавања и свега онога што може добро да донесе грађанима Републике Српске”, каже Недељко Чубриловић, предсједник ДЕМОС-а.

Чубриловић је рекао да чланови нове партије немају проблема са својим бившим колегама из ДНС-а, и да се нада коректној сарадњи са странком Марка Павића. У бањалучку дворану “Обилићево”, као гости су дошли представници других партија владајуће коалиције – СНСЂа, социјалиста, НДП-а и Уједињене Српске. Новој партији желим дуг политички живот, и да се наша сарадња настави – поручила је Жељка Цвијановић.

“Ову партију чине људи који су читав низ година сарађивали управо у оквиру једне коалиције – то је наша заједничка коалиција која је функционисала, чинила Владу и имала парламентарну већину. Много људи овђе су људи са којима сам ја лично сарађивала као потпредсједник СНСЂа, наравно, посебно као предсједник Владе у претходном периоду”, каже Жељка Цвијановић, потпредсједник СНСЂа.

Најмлађу политичку партију Српске у Влади представља Драгица Ковач – министар трговине и туризма. У Народној скупштини, осим Чубриловића који је предсједник парламента, ту су и посланици Споменка Стевановић, Милан Дакић и Споменко Стојановић. На локалу, ДЕМОС има 67 одборника у градским и општинским скупштинама.