БАЊА ЛУКА, 28. децембра – Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да се изградња ауто-пута Бањалука-Приједор одвија у оквирима уговорене динамике, те да се радови интензивно изводе.

Аутопут - Фото: РТРС

– Тренутно највећи пројекат у Републици Српској је изградња аутопута Бањалука – Приједор, испоштовани су уговорени пројекти – навео је Чубриловић гостујући у Јутарњем програму РТРС-а.

Он је рекао да Министарство саобраћаја и веза Републике Српске у сарадњи са кинеским партнерима и надлежним институцијама континуирано предузима неопходне активности како би у предвиђеном року била завршена изградња ауто-пута Бањалука-Приједор.

Додао је да је велики инфраструктурни пројект и изградња кородора 5Ц.

– Радови се одвијају и рок би требао бити испоштован, што ће бити сигурно од великог значаја за ауто-пут у комплету на потезу Бањалука-Добој-Брчко-Бијељина-Рача – рекао је Чубриловић и истакао да вјерује да ће извођач радова на тој дионици завршити посао и прије рока који је предвиђен за крај идуће године.

Када је ријеч о пројекту Фоча-Шћепан Поље, Чубриловић је навео да су у току преговори са Свјетском банком од којих би већи дио био искориштен за изградњу тог путног правца, а један дио за рехабилитацију путне мреже.

Чубриловић је истакао да је опредјељење Министарства саобраћаја и веза и Владе Републике Српске да се сва питања и процедуре на реализацији пројеката рјешавају што ефикасније и у складу са правним прописима у Српској и концесионим уговором.