БАЊАЛУКА, 4. ДЕЦЕМБРА  – Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић договорили су данас два важна пројекта у овом граду – изградњу двије кружне раскрснице, које ће у великој мјери растеретити саобраћај у четири бањалучка насеља.

Ријеч је кружним раскрсницама које ће бити изграђене код сервиса “Ауди”, а друга на споју Улице Триве Амелице и западног транзита, а што ће у великој мјери растеретити саобраћај у насељима Нова Варош, Росуље, Петрићевац и Паприковац.

Чубриловић је данас са Станивуковићем и вршиоцем дужности директора предузећа “Путеви Републике Српске” Миланом Дакићем разговарао о реализацији инфраструктурних пројеката на западном и источном транзиту у Бањалуци.

Чубриловић је упутио подршку за реализацију наведених инфраструктурних пројеката у Бањалуци, те навео да ће се убрзо кренути у реализацију с циљем растерећења саобраћаја и унапређења саобраћајне инфраструктуре.

Он је рекао да је уз заједнички договор и сарадњу неопходно омогућити квалитетна саобраћајна рјешења и наставити инфраструктурно улагање на подручју града Бањалука, реконструкцију и модернизацију путних праваца.

Дакић је рекао да ће ускоро бити утврђен укупан износ и да ће на основу увида у пројекте бити заузет став о том сегменту.