ТЕСЛИЋ, 16. септембра – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић отворио је вечерас у Теслићу 6. Међународни конгрес доктора медицине, на којем учествује више од 300 љекара, који долазе из земаља региона и Уједињених Арапских Емирата.

Чубриловићу, који је и члан почасног одбора конгреса, вечерас је уручена и плакета од Друштва доктора медицине Републике Српске, које организује овај скуп.

Чубриловић је рекао да овај скуп говори о томе да Српска има људе који се озбиљно баве својим послом, који су за овај скуп припремили више од 170 реферата како би размијенили мишљења и усагласили веома важне методе за лијечење грађана Српске.

“Ово показује сву озбиљност како наша медицинска наука приступа рјешавању проблема и укључује се у међународне процесе”, рекао је Чубриловић и додао да томе у прилог говори и чињеница да је ово међународни скуп.

Он је истакао да је Kомора доктора направила удружење које броји више од 1.600 чланова и ријетко које се може похвалити тако великим бројем, поготово и са оцјенама у научној области.

“Наши љекари су се у потпуности укључили у савремене процесе и токове за бригу о здрављу својих грађана”, рекао је Чубриловић.

Kонгрес, који ће трајати три дана, одржава се у хотелу “Kардиал” у Бањи Врућици код Теслића.