БАЊАЛУКА, 17. ЈАНУАРА – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас у Бањалуци да је парламент у претходној години усвојио 55 законских цјелина, 52 закона, буџет Српске за ову годину, те је била најуспјешнија законодавана институција у БиХ.

“Иако није у потпуности испунила план рада, Народна скупштина је и у преходној години била најуспјешнија законодавна институција у БиХ. Надам се да ћемо у наредном периоду радити много више и боље и остати најефикаснији”, рекао је Чубриловић у обраћању на божићном и новогодишњем пријему који је организовао за представнике медијских кућа, директоре, уреднике, скупштинске извјештаче и сниматеље.

Он је истакао да је усвојен и ребеланс буџета Српске за прошлу годину, али и Економска политика за ову.

“Народна скупштина је у прошлој години реализовала 23 тематске цјелине. Укупно гледајући нисмо реализовали све, али и даље радимо успјешно”, додао је Чубриловић.

Он је захвалио новинарима на успјешној сарадњи у претходној години и пожелио да тако буде и у овој. “Желим да објективно и благовремено информишете јавност о раду највише законодавне институције и да буде настављена наша успјешна сарадња”, рекао је Чубриловић.