ЈЕРУСАЛИМ, 05. септембра – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, током дводневне посјете Држави Израелу, посјетио је данас Меморијални центар “Јад Вашем”.

Предсједник Чубриловић је одао пошту страдалима у Другом свјетском рату, међу којима су највише страдали Јевреји, Словени и Роми.

Предсједник Чубриловић је положио цвијеће на мјесту у музеју “Јад Вашем”, које је посвећено Јасеновцу, логору који је формирала Независна Држава Хрватска, у коме је страдало највише Срба, Јевреја, Рома и одређени број других антифашиста.

Такође, предсједник Народне скупштине Републике Српске уписао се у књигу сјећања која се налази у “Јад Вашему”, у којој је одао пошту страдалима у холокаусту и изразио жељу да се више никада и никоме не деси да страда само зато што припада одређеном народ, додајући да је веома важно развијати културу сјећања.

“Треба памтити да се не заборави и никада никоме више не деси слично страдање као што се десило Јеврејима, Србима, Ромима и другима, у логору Јасеновац и у другим логорима смрти, које су оснивали фашисти и њихови савезници у Другом свјетском рату”, записао је предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске састао се данас и са градоначелником Модина Хаимом Бибасом.