БАЊАЛУКА, 25. ДЕЦЕМБРА  – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да писмо које је министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић упутила високом представнику ЕУ за спољну политику и безбједност Жозепу Борељу због ставова мађарског премијера Виктора Орбана у вези са подршком Републици Српској, неће ништа значити.

Чубриловић је рекао, поводом писма Турковићеве, да не зна на који начин коментарисати некога ко жели потпуну унитаризацију БиХ.

“Турковићева се доказала у свом политичком дјеловању и њено писмо у тим односима неће ништа значити. Није то подршка само Орбана, много је важнија подршка свих оних који желе Републику Српску да виде унутар БиХ као један организовани дио БиХ”, рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Чубриловић је поручио да је Република Српска једини дио БиХ који функционише у пуном капацитету, једини дио који је имплементирао изборне резултате и једини дио у којем сви њени дијелови функционишу на законит начин, те да Српска не ради ништа изнад Устава и њених надлежности.