БАЊА ЛУКА, 8. априла – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да га је веома потресла вијест да је примаријус доктор Миодраг Лазић, руководилац Ургентног центра у Нишу, хирург који је током одбрамбено-отаџбинског рата, у ратној болници „Жица“ у Блажују, спасио хиљаде живота, инфициран корона вирусом и изразио наду да ће се побољшати здравствено стање др Лазића.

“Желим да подсјетим да је доктор Лазић у Републику Српску добровољно дошао у септембру 1992. у ратну болницу „Коран“, да помогне својим знањем и искуством када је нама у Републици Срспкој било најтеже. Као шеф хируршке екипе у октобру је отишао на Илиџу, у болницу„Жица“, једину болницу на првој линији фронта. Као врстан хирург, радио је сам више од двије године на подручју које је у том времену обухватало око сто хиљада становника”, подсјетио је предсједник Чубриловић.

Он је рекао да је веома драгоцјена истина о дешавањима у протеклом рату објављена у “Дневнику ратног хирурга”, који је у болници „Жица“ водио доктор Лазић.

Примаријус доктор Миодраг Лазић, руководилац Ургентног центра у Нишу

“Република Српска захвална је доктору Миодрагу Лазићу за све што је учинио у спасавању људских живота. Ако постоји било каква могућност, спремни смо да помогнемо нашем ратном хирургу. Искрено смо забринути вијешћу о здравственом стању доктора Лазића и желимо да поручимо породици Лазић да је цијела Република Српска уз њих, да ишчекујемо вијести о оздрављењу, и да се молимо за брз опоравак изузетног човјека и љекара који је спасио хиљаде живота цивила и припадника Војске Републике Српске. Доктор Лазић је био човјек који је оставио своју породицу, свој град, свој комодитет, да би био у Републици Српској када је нама било најтеже и ми то никада нећемо заборавити”, рекао је предсједник Чубриловић.

Он је додао да је данас контактирао љекаре у Клиничком центру Ниш са којим је разговарао здравственом стању др Лазића и замолио их да му пренесу поздраве и жеље за брзо оздрављење из Републике Српске, која никада неће заборавити херојско дијело свог хирурга.