БАЊАЛУКА, 9. МАЈА  – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да је фашизам побјеђен војнички, али да је врло упитно да ли је побјеђен идеолошки и политички.

“Фашизам је војнички побјеђен, али након више од седам и по деценија требамо погледати истини у очи и врло је упитно да ли је фашизам идеолошки и политички побјеђен обзиром на то шта се све у појединим земљама ради и како се то одржава на српски народ”, рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Чубриловић је, након полагања вијенаца на Споменик погинулим борцима НОР-а у Бањалуци поводом Дана побједе над фашизмом, истакао да је српски народ – поносан народ који такав треба да буде и на данашњи дан због тога што је дао велики допринос свим позитивиним дешавањима из Другог свјетског рата, али и на цијели прошли двадесети вијек.

“Свима честитам Дан побједе и надам се да ће Срби увијек бити на правој страни и да ће имати разлога да обиљежавају овакве датуме, а обиљежавати их морају да нам се зло не би понављало и да се не би било коме дешавало. Срби ће увијек имати позитиван став који значи и добробит за цијело човјечанство”, навео је Чубриловић.