БАЊАЛУКА, 16. ФЕБРУАРА  – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас у Бањалуци да се у БиХ не смије трошити енергија на питања за која нема сагласности као што је чланство у НАТО-у, него се треба фокусирати на оно што је могуће договорити.

“У БиХ се различито гледа на питање чланства у НАТО-у. У овом тренутку од овог питања има много важнијих ствари на које требамо бити фокусирани, а ту прије свега мислим на конституисање власти на нивоу БиХ”, рекао је Чубриловић новинарима.

Говорећи о формирању власти у Федерацији БиХ /ФБиХ/, Чубриловић је оцијенио да чињеница да још није формирана утиче на укупне односе у БиХ.

“Неусаглашени односи у ФБиХ се одржавају на рад институција, јер није створена могућност за формирање Савјета министара. То се одржава и на међународну сарадњу БиХ, што оставља посљедице у многим областима”, каже Чубриловић.

Одговарајући на питање да ли је Народна скупштина Републике Српске била укључена у контролу трошења средстава са ескро рачуна, Чубриловић је рекао да највиша законодавна институција усваја буџет и економску политику, а све изван овога није у њеној надлежности.