KОЗАРСKА ДУБИЦА, 6. фебруар –  Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић изјавио је вечерас у Kозарској Дубици да је опредјељење чланова странке развој Републике Српске и останак на овим просторима.

Чубриловић је у Kозарској Дубици присуствовао сједници приједорског Регионалног одбора Демоса, на којој су новим члановима додијељене чланске карте.

Он је навео да је састанак у функцији припреме за локалне изборе у октобру.

“Kозарска Дубица је једна од заједница која припада приједорској регији и у којој полажемо велику наду да ћемо имати добар резултат, с обзиром на људе који раде на организацији странке и који приступају странци и ових дана”, рекао је Чубриловић новинарима.

Предсједник Чубриловић је истакао да је важна свака локална организација ДЕМОС-а и да су почеле неопходне организационе припреме како би странка спремно дочекала предизборну кампању.

Он је рекао да ће ДЕМОС имати своје самосталне листе за скупштине у свим градовима и општинама у Републици Српској, а да ће са коалиционим партнерима разговарати о могућој подршци заједничким кандидатима за начелнике.

“Прије формирања листа и званичне промоције странака за локалне изборе обићи ћемо цијелу Републику Српску. Људи који су у Демосу и који му приступају су некадашњи чланови неких политичких странака, али већина њих су млади људи који до сада нису имали политичке ангажмане”, рекао је Чубриловић.

Он је додао да највише наде полаже управо у те људе, чије је опредјељење развој Републике Српске, останак на овим просторима и укључивање у изградњу система у коме они желе да живе.

Предсједник Регионалног одбора Демоса Ранко Kолар рекао је да су вечерас у Kозарској Дубици у циљу развоја инфраструктуре странке, новим члановима уручене чланске карте.

“На локалним изборима у Kозарској Дубици очекујемо добар резултат, а то је одређени број одборника који ће нас и платформу Демоса заступати у наредне четири године”, рекао је Kолар.

Потпредсједник ДЕМОС-а Томислав Прпош рекао је да је ДЕМОС једна од партија која је прихваћена и препозната у Kозарској Дубици, те да се успјешно приводи крају процес формирања странке у приједорској регији.

“Имамо континуитет рада и велике амбиције у наредним локалним изборима”, рекао је Прпош новинарима.

Предсједник Општинског одбора Демоса у Kозарској Дубици Предраг Гатарић рекао је да ДЕМОС у тој општини има довољан број чланова, а да чланство претежно чине млади људи који желе да се окушају у политици, имају нове идеје и не желе да напусте Републику Српску.

“Драго нам је што такви људи чине Демос у Kозарској Дубици”, рекао је Гатарић.