САРАЈЕВО, 30. АПРИЛА  – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је данас у Сарајеву да је БиХ на састанку земаља западног Балкана у Берлину представљао Денис Звиздић као човјек који нема легитимитет, а његовим присуством нарушен је Устав што свакако није добра порука БиХ.

“У Берлин је ишао човјек који нема легитимитет да представља БиХ. Он може да представља своју политичку опцију, себе и евентуално свој народ”, рекао је Чубриловић новинарима у Сарајеву, гдје је присуствовао васкршњем пријему код Његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског Хризостома.

Према његовим ријечима, у Берлину се није догодило ништа неочекивано и унапријед се знало да тај састанак неће дати неки резултат када је ријеч о односима Београда и Приштине.

“Није дошло ни до каквог помака и једино је заказан нови састанак почетком јула”, констатовао је Чубриловић.

Коментаришући чињеницу да још није формиран нови сазив Савјета министара, он је указао да је познато како се тешко ствари договарају у БиХ, а да је његов став да се треба поћи од ствари око којих нема спорења, а да ствари око којих нема заједничког става буду остављене да вријеме одради свој дио посла.

“Нису имплементирани изборни резултати, не поштује се воља грађана и то је далеко од демократије. Да смо поштовали вољу грађана, да смо поштовали Устав, у ово вријеме на челу Савјета министара требало је да буде Србин. И док год не будемо поштовали сами своје законе тако ће се и свијет понашати према нама”, сматра Чубриловић.