БАЊАЛУКА, 27. ФЕБРУАРА – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић изјавио је Срни да одлука Кристијана Шмита да суспендује Закон о непокретној имовини Републике Српске није донесена у духу помирења и што се тиче Српске није одржива већ додатно распламсава ионако узавреле страсти у БиХ.

“Одлука која је донесена када је ријеч о Закону о непокретној имовини Српске сигурно ће доживјети неки други епилог, јер ће сигурно одреаговати Народна скупштина Српске”, рекао је Чубриловић.

Чубриловић је истакао да Шмит у континуитету наставља дјелатност која од почетка није прихваћена готово у цијелој БиХ, поготово у Српској.

Кристијан Шмит објавио је да је данас суспендовао примјену Закона о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти у Републици Сропској, саопштено је из ОХР-а.

Одлуку о томе Шмит је донио након ванредне сједнице Савјета за имплементацију мира.

Закон је усвојен крајем децембра прошле године у Народној скупштини Републике Српске, а према њему сва непокретна имовина коју користе власти Републике Српске, јединице локалне самоуправе, јавна предузећа, јавне установе и све друге службе припадају Српској.

Закон истог назива који је био првобитно усвојен почетком фебруара протекле године Шмит је суспендовао у априлу и донио одлуку о неспровођењу до одлуке Уставног суда БиХ.