БАЊАЛУКА, 14. НОВЕМБРА  – Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић и представници канцеларије Европске банке за обнову и развој у БиХ на данашњем састанку у Бањалуци констатовали су да је један од приоритета и најважнијих инфраструктурних пројеката изградња магистралног пута Фоча-Шћепан Поље.


На састанку је потврђено опредјељење за наставак финансијске подршке Европске банке за обнову и развој и имплементацију стратешких инфраструктурних пројеката и модернизацију жељезничког саобраћаја, саопштено је из ресорног министарства.

Чубриловић је са директором канцеларије Европске банке за обнову и развоју БиХ Мануелом Несл разговарао о финансијској подршци инфраструктурним пројектима у Републици Српској, те о инфраструктурним пројектима у области друмског и жељезничког саобраћаја са акцентом на изградњу магистралног пута Фоча-Шћепан Поље и дионице Коридора “Пет це” Добој-Вукосавље.

На састанку је оцијењено да је сарадња ресорног министарства и Европске банке за обнову и развој у БиХ на високом нивоу, изражавајући увјерење да ће успјешна сарадња бити настављена и у будућности, додаје се у саопштењу.