KОТОР ВАРОШ, 27. ДЕЦЕМБРА – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић изјавио је синоћ да Општинска организација ДЕМОС-а у Kотор Варошу може послужити као узор многим локалним страначким организацијама у Републици Српској.

”Поносни смо на наш одбор у Kотор Варошу и на људе у њему”, рекао је Чубриловић новинарима након сједнице Општинског одбора ДЕМОС-а Kотор Варош на којој је изабран Изборни штаб за наредне парламентарне изборе.

Чубриловић је рекао да је которварошки ДЕМОС показао озбиљност у приступу и функционисању и да управо из тог разлога очекује још боље резултате на парламентарним изборима.

Замјеник предсједника Општинског одбора ДЕМОС-а Kотор Варош Ђуро Kрчић рекао је да ДЕМОС може и хоће да преузме значајан дио одговорности за судбину ове локалне заједнице, али у значајној мјери и Републике Српске.

“У претходном периоду смо снажно бранили своје принципе. За нас није било нити ће бити компромиса. Показали смо карактер када је то било најтеже и увијек остајали досљедни себи и нашим принципима”, поручио је Kрчић.

Потпредсједница Општинског одбора ДЕМОС-а Kотор Варош Слободанка Kаламанда изјавила је да су људи из ДЕМОС-а у сваком тренутку на услузи члановима, али и свим грађанима Kотор Вароша, који управо у ДЕМОС-у виде снагу која може да ово друштво изведе из летаргије и пресудно утиче да сви заједно на овим просторима живимо нормално, од свога рада.

”Увјерени смо у мудрост, огромну жељу и настојање руководство ДЕМОС-а, на републичком нивоу, да да свој допринос да Република Српска буде мјесто у ком ћемо жељети да останемо”, изјавила је Kаламанда.

Портпарол Општинског одбора ДЕМОС-а Kотор Варош Славица Витезовић подсјетила је да је у септембру завршена реорганизацију свих мјесних одбора ДЕМОС-а у которварошком крају, како би спремно дочекали наредне опште изборе.

”Такође, успјешно смо одржали и изборну скупштину Општинске организације младих, одржали смо и изборну скупштину организације жена. Одмах по завршетку формирања одбора младих и жена, почеле су активности на терену и припреме за изборе који нам слиједе наредне године”, истакла је Витезовићева.

Сједници которварошког Општинског одбора ДЕМОС-а присуствовали су и Миленко Вучета, предсједник бањалучког Регионалног одбора ДЕМОС-а и Анка Шмитран Ђурић, члан Главног одбора ДЕМОС-а.