СОКОЛАЦ, 04. маја – Душка Лукић изабрана је за нову предсједницу Актива жена ДЕМОС-а Соколац.

“Трудићу се да својим знањем и способностима допринесем остваривању циљева и развоју Актива жена. Наша врата су отворена свим Сокочанкама које својим радом, идејама и приједлозима могу утицати на побољшање стања у Активу жена, али и у локалној заједници”, рекла је новоизабрана предсједница.

Замјеница предсједника ДЕМОС-а Споменка Стевановић честитала је изабраним чланицама Актива жена, као и новоизабраној предсједници.

“У нашем друштву још увијек је присутно мишљење да је политика искључиво мушки посао. Политика није ни мушки, ни женски посао, већ посао свих нас који смо вољни да преузмемо онолико одговорности колико можемо да понесемо и да допринесемо позитивним промјенама у друштву”, истакла је Стевановићева.

Предсједник Регионалног одбора ДЕМОС-а Ацо Станишић захвалио се бившој предсједници Актива жена ДЕМОС-а Сњежани Вишњић на досадашњој сарадњи и изразио наду да ће својим искуством и знањем помоћи новоизабраној предсједници у будућем раду.

Он је истакао да је ДЕМОС Соколац остварио одличан резултат на претходним изборима и да у наредном периоду очекује прилив новог чланства у овом одбору.

“Актив жена је јако битан и од његовог рада зависе резултати на предстојећим изборима, али и сам квалитет Општинског одбора. Самим тим ће имати нашу пуну подршку у будућем раду, као што је то било и до сада”, рекао је Станишић.