БАЊА ЛУКА, 21. децембра – Новоизабрани министар Драгица Ковач (ДЕМОС) преузела је данас дужност министра трговине и туризма Републике Српске од свог претходника, министра Предрага Глухаковића.

Приликом преузимања дужности, новоизабрани министар Драгица Ковач упозната је са реализованим активностима Министарства трговине и туризма у протеклом периоду, као и са активностима које су планиране према Програму рада Министарства у 2019. години.

Министарка Ковач информисана је да су са доношењем нових законских рјешења и стратешких докумената у претходне четири године постигнути значајни резултати у областима развоја туризма, угоститељских услуга, трговинске дјелатности и заштите потрошача у Републици Српској.

Наведено је, између осталог, да су успјешно реализоване кампање и пројекти којима је подстицана промоција домаћих произвођача и брендирање производа и услуга, обезбијеђена су нова улагања у Олимпијски центар „Јахорина“ на основу чега су остварени најуспјешнији резултати у посљедњих 20 година, донесени су нормативни акти посебно усмјерени на развој сеоског и бањског туризма, а основан је и кластер за развој здравственог туризма у Републици Српској.

Истакнуто је да су значајни резултати постигнути промоцијом туристичке понуде Републике Српске у свијету, што је резултовало повећањем броја долазака и ноћења туриста из године у годину.

Новоизабрани министар Драгица Ковач захвалила се на добродошлици и упознавању са постигнућима у Министарству трговине и туризма, рекавши да ће као ресорни министар наставити да подржава постојеће и предлаже нове пројектне активности којима ће се унаприједити области из ресорне надлежности Министарства.