ПРИЈЕДОР, 23. фебруара –  У Приједору је данас званично представљено Повјереништво Градског одбора ДЕМОС-а, за чијег шефа је именован Златко Ритан.

Ритан је изјавио да ће у року од 90 дана, како је одредило Предсједништво ДЕМОС-а, бити формирани мјесни одбори и одржана изборна скупштина за нови Градски одбор ДЕМОС-а у Приједору.

Ритан је одборник у актуелној Скупштини града, који је напустио ДНС, јер се принципјелно није слагао са политиком коју води руководство садашњег ДНС-а.

Он је најавио да ће ДЕМОС ускоро имати још одборника у Скупштини Града и најавио да ће као одборник ДЕМОС-а конструктивно дјеловати са скупштинском већином и градоначелником Далибором Павловићем.

Ритан је истакао да ће ДЕМОС у Приједору бити корективни фактор на политичкој сцени и подржати све пројекте који ће довести до тога да грађани живе боље.

“Почиње ново раздобље у функционисању ДЕМОС-а у Приједору и очекујемо да ћемо направити нову енергију која ће допринијети развоју и унапређењу услова за грађане”, поручио је Ритан.

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић изразио је задовољство што је ДЕМОС-у у Приједору приступила енергична скупина младих људи са јасним циљевима и идејама у политичком дјеловању.

“Ритан је изабрао ову политичку опцију са својим сарадницима и видио перспективу свог даљег политичког дјеловања баш у нашој опцији. Мислимо да је то добар пут за сваког ко жели просперитет своје локалне заједнце, па тако и у Приједору. До сада су осјећали неке стеге унутар дјеловања неких политичких опција и сада су ту”, истакао је Чубриловић.

Он је најавио да ће приједорски ДЕМОС имати пуну подршку руководства са нивоа Републике и да ће добити све оно што у организационом смислу буде тражено за спровођење принципијелне политике.

“Приједор као град има шансу за синхронизацију локалне и власти Републике Српске и наставиће свој развој. Велика су очекивања, најприје ауто-пут који ће отворити нову перспективу не само за грађане, него и за привредне субјекте јер 27 грана учествује у том пројекту. ДЕМОС ће дати свој допринос за реализацију оваквих пројеката”, поручио је Чубриловић.

Потпредсједник ДЕМОС-а Томислав Прпош изјавио је да је ДЕМОС отворен за младе људе и нове идеје и да је циљ ојачати Регионални одбор како би ДЕМОС на наредним општим изборима у овој регији освојио директан мандат у Народној скупштини Републике Српске.

Делегација ДЕМОС-а разговарала је данас и са делегацијом СНСД о заједничком дјеловању у оквиру скупштинске већине.

Градоначелник Павловић се захвалио ДЕМОС-у на искреној подршци за његов избор и изразио увјерење да ће бити настављена конструктивна сарадња двију странака.