БАЊАЛУКА, 22. ДЕЦЕМБРА  – Предсједник Демократског савеза /ДЕМОС/ Недељко Чубриловић изјавио је данас да су за мање за годину дана постојања успјели да организују странку у цијелој Републици Српској.

Чубриловић је захвалио сарадницима који раде широм Српске, као и за коректност странкама са којима Демос сарађује.

“Надам се да ћемо ову енергију задржати све до локалних избора, када ћемо моћи да верификујемо снагу коју Демос има. Подршка од грађана, од људи који раде на организацији ове странке, заиста је на завидном нивоу”, рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци током обиљежавања годишњице Демоса.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да је Демос стабилан, сигуран и провјерен партнер у владајућој коалицији у Републици Српској, која даје резултате и институционалну стабилност.

“Сигурно тога на овом нивоу не би било без доприноса Демоса. Желим да се ова странка развија у будућности и да прибере пажњу многих људи у Српској, јер то заслужује својим принципјелим односом и радом”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци, гдје је учествовао на обиљежавању прве годишњице од оснивања Демоса.

Додик је честитао Демосу годишњицу и захвалио се на доброј сарадњи коју су имали у овој години.

Предсједник НДП-а Драган Чавић изјавио је да ова партија има посебно добре односе са Демосом, те најавио да ће партнерство у будућности бити интензивирано.

“Прилика је да на овом скупу поручимо свима из политичких странака, блока који чини већину у Народној скупштини Републике Српске, да имамо политику која ће у наредним годинама у свим сегментима друштва довести до побољшања”, рекао је Чавић новинарима у Бањалуци.

Лидер НДП-а присуствовао је данас обиљежавању годишњице од оснивања Демоса.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић честитао је Демосу годишњицу успјешног политичког дјеловања, уз оцијену да ова странка, као и све чланице владајуће коалиције, доприносе развоју Републике Српске.

Ђокић је на свечаности обиљежавања годину дана од формирања Демоса, истакао да је ова странка посвећена и институционалном јачању Републике Српске, њеном развијању на економском и принципима поштивања грађана, као и односа који су од посебог значаја за Српску.

“Увјерен сам да ће Демос и у будућности бити важан стуб наше политике и Републике Српске као важне заједнице”, рекао је Ђокић новинарима у Бањалуци.

Ђокић је оцијенио да ову странку чине људи који су и раније били политички профилисани и обављали разне дужности.