БАЊА ЛУКА, 11. априла – “Мјере које је предложио градоначелник, а усвојила Скупштина града имају за циљ помоћ привреди, малим предузетницима као и пољопривредним произвођачима”, истакао је одборник ДЕМОС-а у Скупштини града Бањалука Боран Босанчић.

“То је сет мјера чији је циљ помоћи тренутно, али ће се пратити потребе и могуће су и друге мјере. Посебно охрабрује, а што је био и приједлог ДЕМОС-а, да сви заинтересовани добију пакете помоћи за производњу поврћа за властите потребе”, рекао је Босанчић.

Подсјетио је да Министарство пољопривреде РС даје 450 сјетвених пакета, а да је укупно пријављених код Центра за развој пољопривреде и села око 900 грађана.

“Остатак ће обезбиједити Град, а на Центру је задатак да то добију они који то заиста заслужују”, нагласио је Босанчић.

На јучерашњој сједници одборници нису имали право говора, а Босанчић сматра да дискусија свакако не би много помогла у квалитету приједлога.

“Имамо то што имамо, чињеницу да је ванредно стање, да је здравље грађана угрожено и постоји потенцијална опасност и за саме одборнике. Стога је боље, и то је став већине партија, да се да подршка активностима Градског штаба за ванредне ситуације и заврши што прије”, закључио је Босанчић.