БАЊА ЛУКА, 22. октобра – У вези са казном која ми је изречена, а за коју сам сазнао из медија, због наводног кршења мјере изолације, желим да обавијестим јавност да сам у циљу заштите своје породице, првенствено четворо мале дјеце, од којих су двоје осмомјесечне бебе, одлучио да изолацију проведем у родном селу у кући у Крупи на Врбасу.

О томе сам уредно обавијестио надлежне службе. Комунална полиција ме је посјетила у кући у Крупи гдје сам се налазио, као што сам их и обавијестио.

Међутим, након тога, комунална полиција је посјетила и мој стан у Бањалуци, гдје наравно нисам био и због тога ми је изречена казна.

Не желим да вјерујем да је у питању зла намјера, већ неспоразум, али у сваком случају ћу се на ову одлуку жалити.

Уложићу жалбу јер не желим да било ко од мојих суграђана повјерује да сам се понашао несавјесно и неодговорно, поготово јер од почетка ове пандемије поштујем стриктно све мјере како би заштитио и себе и људе око себе.

Сматрам да одборник треба да буде узоран грађанин, а не неко ко ће да крши прописе, те и због тога нећу дозволити да се моје име помиње у том контексту.

Такође, новац који треба да платим за наводну казну, када докажем да је неоснована, уплатићу у хуманитарне сврхе „Удружењу породица 4+“, јер мислим да је њима тај новац потребнији него градској каси која се свакако хвали суфицитом.

Имајући у виду да је комунална полиција моје колеге одборнике, првенствено из владајуће коалиције, провјеравала у току изолације по више пута, те да је за више нас изречена казна иако смо били у изолацији, не могу се отети утиску да је у питању ипак обрачун са политичким неистомишљеницима, а не неспоразум.

Сматрам да сви одговорно треба да раде свој посао и похваљујем овом приликом комуналну полицију уколико тако ревносно поступају у свом свакодневном раду.

Међутим, сви ми имамо рођаке, познанике и пријатеље који су били у изолацији, а које ниједном није обишла комунална полиција за вријеме изолације, а камоли више пута.

То им и не замјерам, јер је практично и немогуће обићи све особе у изолацији. Према томе, овдје је више него јасно да је намјера била да се прије свега поједини одборници у јавности дискредитују и да се наруши њихова репутација.

Помало сам изненађен оваквим видом политичке борбе, будући да је наводно главни мото садашњег градоначелника правда и правичност, те град без подијела. Међутим, дјела то у потпуности демантују.

Желим да истакнем да се залажем да сви који крше мјере изолације треба да буду кажњени и то у потпуности подржавам, али да се приступа професионално, а не да се овакве ствари злоупотребљавају и користе у политичке сврхе.  Јер, у питању је јавно здравље које треба свима да нам буде приоритет.

(Ђуро Чубриловић, одборник ДЕМОС-а у Скупштини града Бања Лука)