БАЊА ЛУКА, 26. фебруара – Анализа постојећег стања на терену и утвђивање стратегије рада у наредном периоду, с посебним нагласком на припрему изборних активности, главне су теме прве сједнице Предсједништва Организације жена Демократског савеза ДЕМОС, одржане први пут путем ZOOM платформе.

Била је то, уједно, прилика да се, први пут послије избора на мјесто прве међу једнакима, осталим члановима Предсједништва представи предсједница Организације жена Радмила Коцић Ћућић, која није крила задовољство чињеницом да међу чланицама ДЕМОС-а влада изузетно позитивна атмосфера, што је свакако добар знак у изборној години.

“Фокусирани смо на потребе наших грађана и реална рјешења утврђених проблема и недостатака, без лажних обећања. Живимо у врло изазовном времену и убјеђени смо да ће сваки приједлог помоћи, прије свега, Влади Републике Српске да пронађе адекватне одговоре на кризу, која је присутна, прије свега у свакодневном животу наших грађана, погођених непрестеним поскупљенима, затим изазове у образовном и здравственом систему”, нагласила је она, додавши да се нада скором крају пандемије, изазване вирусом корона, како би се грађани могли вратити нормалном животу.

Она је нагласила да нас у постпандемијском периоду, сасвим сигурно, очекује један нови концепт живота, који ћемо морати да прихватимо и живимо у складу с тим.

Изразила је наду да ће тај нови концепт донијети побољшање животног стандарда, те могућност сваког нашег грађанина да привређује и живи од свог рада животом достојним човјека.

Послије онлајн сједнице Предсједнштва Организације жена, предсједница Радмила Коцић Ћућић одржала је састанак и са чланицама Организације жена Изборне јединице три, на којем је такође највише ријечи било о плановима за наредни период.

Она је позвала представнице општинских и градске организације у овој изборној јединици да у наредном периоду предузму низ активности, како би грађанима што више приближили политику ДЕМОС-а, као умјерене и реалне странке, којој су потребе обичног човјека приоритет у политичком дјеловању.

“Важно је да грађани знају да се имају коме обратити, да имају с ким подијелити своје идеје о побољшању живота у њиховим локалним заједнцима, почев од мјесних заједница до општине и града. Ми смо ту за њих и због њих и то наши грађани морају и треба да знају”, поручила је Коцић Ћућић, нагласивши да ће тај рад и труд грађани наградити на октобарским изборима.