БАЊАЛУКА, 31. марта – Хуманитарна представа “Авантуре Пипи Дуге Чарапе” изведена је данас у Банском двору у Бањалуци.

Интересовање за овај позоришни комад било је велико, а сви посјетиоци могли су на улазу да донирају књигу или новац.

Хуманитарну представу организовала је Организација младих Демократског савеза (ДЕМОС) Бањалука, у сарадњи са ДИС театром, а у циљу подршке штићеницима Јавне установе Дом за дјецу и омладину без родитељског старања “Рада Врањешевић” и Удружења “Дјеца свјетлости” из Бањалуке.

Предсједник Организације младих ДЕМОС-а Бањалука Никола Ћопић рекао је да је овај догађај организован поводом Међународног дана дјечје књиге и Свјетског дана подизања свијести о аутизму.

“Циљ је био да се на неки нови начин прикупе средства, а све књиге које прикупимо донираћемо Дому ‘Рада Врањешевић”, рекао је Ћопић.

Он је додао да ће већ данас бити организована и радионица основа глуме са штићеницима Центра, а сва новчана средства која се прикупе биће донирана удружењу које има Центар за дјецу са аутизмом.

“Наша организација темељи се искључиво на хуманитарном и друштвено корисном раду. Што се тиче представе ‘Авантуре Пипи Дуге Чарапе’, ДИС театар нам је изашао у сусрет. Овај комад до сада је имао више од 250 извођења”, рекао је Ћопић.