ЗВОРНИK, 11. март – Предсједник Демократског савеза (ДЕМОС) Недељко Чубриловић изјавио је данас у Зворнику да ће кључни акценат изборног дјеловања ДЕМОС-а бити унапређивање реалног сектора у Републици Српској, те стварање услова за улагање капитала и отварање нових радних мјеста.

Чубриловић је рекао да је направљен пресјек стања по регионалним одборима странке, те изнесена виђења и анализирано стање на нивоу локалних заједница по регијама.

“Присутан је оптимизам код предсједника регионалних одбора који наредне локалне изборе очекују са вољом да остваре најбољи резултат у својој политичкој каријери. Потпуно вјерујем у ту причу”, рекао је Чубриловић у паузи сједнице Предсједништва ДЕМОС-а.

Он је рекао да је за шефа Изборног штаба ДЕМОС-а изабран Боран Босанчић, генерални секретар странке, и то уз подршку свих регионалних одбора.

“На вријеме морамо формирати Изборни штаб, који би имао времена да информише локалне изборне штабове о свим дешавањима и неопходним радњама које, наравно, треба на вријеме завршити”, рекао је Чубриловић.

Предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Зворник Споменка Стевановић рекла је да је регија Бирач једна од најважнијих окосница ове политичке партије.

Стевановићева је нагласила да ДЕМОС на октобарским локалним изборима очекује добар изборни резултат, наглашавајући да је то очекивање засновано на реалној анализи стања на терену.

“Изборни програм нам је добар, али оно што чини окосницу нашег дјеловања јесте чврста веза са грађанима. Окупљамо много успјешних из области привреде, спорта, али и људи на државним функцијама и у политици”, рекла је Стевановићева и нагласила да збир ових успјешних појединаца даје успјешно друштво.

Истичући да ДЕМОС окупља и људе који желе да буду успјешни, Стевановићева је изразила наду да ће та синергија унутар странке повући цјелокупно друштво напријед.

Према њеним ријечима, ДЕМОС очекује да ће укупни изборни резултати бити такви да свака локална заједница у парламенту буде заступљена са најмање једним или више одборничких мандата, док су очекивања да регија Бирач, односно Изборна јединица седам, буде заступљена са 12 до 15 одборника.