БАЊА ЛУКА, 18. марта – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и представници Србије сагласили су се да је неопходно ојачати сарадњу засновану на култури, традицији и обичају истог народа који живи у Републици Српској и Србији, а у складу са Споразумом о специјалним паралелним везама.

На састанку у Бањалуци констатовано је да је неопходно јачати сарадњу, посебно у области образовања, науке и културе, како институционално, тако и на нивоу струковних удружења, института и невладиних организација, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Било је ријечи и о могућностима преношења добрих искустава у реализацији пројекта одрживог села који се веома успјешно спроводи у Србији, а подразумијева додјељивање бесповратних средстава за куповину куће и стални живот на селу.

На састанку са Чубриловићем били су помоћник министра за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте у Министарству за бригу о селу Србије Горан Миленковић и посланик у Скупштини АП Војводина Александар Ђурђев.