KОТОР ВАРОШ, 2. новембра – Немања Панић, кандидат ДЕМОС-а за начелника Kотор Вароша изјавио је данас да терет кризе проузроковане вирусом корона на подручју те општине мора бити равномјерно распоређен и да се локална власт, у пуном капацитету,  мора ставити у службу грађана којима је помоћ најпотребнија.

’’Не смијемо допустити да иједан становник Kотор Вароша буде препуштен сам себи и морамо учинити све како би својим суграђанима ставили до знања да су сви расположиви ресурси локалне управе у њиховој служби у овим тешким временима’’, рекао је Панић.

Он је истакао да се залаже за формирање општинског фонда из ког би се финансирали пројекти помоћи угроженим категоријама становништва, радницима који у вријеме пандемије остану без посла и редовних примања, као и фирмама које су погођене посљедицама пандемије.

’’Тражићемо да се креира правни оквир који би, у овом тешком времену, у исту раван ставио раднике који плату примају из буџета и раднике у реалном сектору. Не смије у оваквим ситуацијама да буде повлаштених, сви морају да буду у истој ситуацији’’, поручио је Панић.

Он је поручио предстаницима политичких партија у Kотор Варошу да се окану међусобних обрачуна и борбе за позиције и да се посвете рјешавању животних проблема великог броја грађана које су због посљедица пандемије вируса корона доведени на руб сиромаштва.