БИЈЕЉИНА, 04. ЈУНА – Странка демократске Српске Семберија (СДСС) и Демократски савез (ДЕМОС) потписали су данас коалициони споразум о подршци кандидатуре Миће Мићића за градоначелника Бијељине на предстојећим локалним изборима.

Предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Милан Дакић рекао је да је та странка данас дала подршку Мићићу за кандидата за градоначелника на локалним изборима, те да је Мићић одувијек сарађивао са ДЕМОС-ом.

“На Пресједништву странке и на Градском одбору ДЕМОС-а донијели смо одлуку да данас потпишемо овај споразум. Сарадња ДЕМОС-а и градоначелника и СДСС-а биће у наредном периоду заснована на чистом, коректном и достојанственом односу”, рекао је Дакић након потписивања споразума.

Он је, честитајући Мићићу на кандидатури, навео да је ДЕМОС уз градоначелника Бијељине био и да ће остати како би истрајали у његовој борби на предстојећим локалним изборима.

Мићић је рекао да су ове двије политичке странке сличне оријентације и политичке судбине.

“Имали смо пред собом могућност да бирамо између пројеката и грађана с једне стране и циљева претходних странака у којим смо дјеловали, а које нас нису разумјеле да су нам пречи интереси грађана, града Бијељине и пројеката за овај град”, рекао је Мићић новинарима.

Мићић је подсјетио да ове странке нису нове у политици и да су сигурни да су обје странке демократске и да су им интереси грађана на првом мјесту.

“Интерес јединства је превагнуо, интерес Републике Српсе и интерес нашег града – то је на првом мјесту за нас”, рекао је Мићић.

Церемонија потписивања је одржана у просторијама СДСС-а у Бијељини.