БАЊА ЛУКА, 14. јула – Недопустиво је да се током љетних мјесеци искључује вода у Драгочају и другим приградским насељима, када температура сваки дан прелази 30 степени, поручио је ово предсједник Градског одбора ДЕМОС-а  Бањалука Боран Босанчић.

Босанчић је рекао да су га мјештани Драгочаја протеклих дана обавијестили да се планира увођење редукције воде у овом насељу, те је истакао да се овај проблем мора што прије ријешити.

„Мјештани Драгочаја кажу да се прошле године дешавало да и по десет дана немају воде, те да су мислили да је тај проблем ријешен. Позивам руководство „Водовода“, али и Градску управу Бањалука да озбиљно приступи овом проблему и да  се што прије нађе рјешење како не би дошло до искључења воде“, поручио је Босанчић.

Он је додао да је и из других приградских насеља као што су Kола, Доња Kола и Рекавице добио жалбе због најављених редукција воде.

„Ради се о великим насељима гдје живи велики број људи, због чега су забринути за здравље. Не смије се дозволити да у 21. вијеку људи који живе у главном граду Републике Српске, воду морају скупљати у канистере и флаше“, нагласио је Боран Босанчић.

Kаже да је похвално што су уведени бесплатни прикључци за воду, али то мора и да прати изградња водоводне мреже и усавршавање постојећих водоводних система како не бисмо имали прикључке без воде.