ДОБОЈ, 29. јуна – “Енергију трошимо покушавајући да што више учествујемо у стварању бољих животних услова за наше суграђане, а самим тим и за нас заједно са њима”, поручио је у интервјуу за “Експричалицу” предсједник Градског одбора ДЕМОС-а у Добоју Слађан Јовић.

Експричалица: Господине Јовићу, можете ли нам рећи каква је тренутна политичка ситуација на подручју Добоја и каква је позиција ГО ДЕМОС-а Добој на чијем сте Ви челу у односу на градске одборе других политичких странака?
Јовић: Не бих нешто посебно оцјењивао политичку ситуацију, јер за то је потребна детаљна анализа, а са друге стране сви ми такве ствари посматрамо из различитих углова. Могу рећи да је веома појачано дјеловање свих политичких субјеката на добојском подручју. Наравно, то је за очекивати јер се ближе избори. Што се тиче позиције ГО ДЕМОС-а Добој, мислим да добро стојимо и да смо на правом путу да постигнемо планиране резултате на изборима.

Експричалица: Занимљиво је да Ви као предсједник и остали чланови ГО ДЕМОС-а Добој, не примјењујете методе оптуживања или било каквих сличних напада на политичке конкуренте и неистомишљенике у циљу слабљења њихових позиција у предизборном времену. Хоћете ли наставити избјегавати такве методе и даље?
Јовић: То сте у праву. Ми заиста не нападамо никога, то није наш стил, чак игноришемо оне који се труде да баце љагу на нас, а све то неким непровјереним информацијама и неистинама. Ми нећемо мијењати наш начин дјеловања по питању тога али ако дођемо у такву ситуацију да се морамо бранити од лажи, клевете и неистинитог информисања, вјерујте ми да знамо како то треба радити. Тренутно немамо таквих проблема. Ми своје чланство ширимо тако што се не бавимо пуно другима, мислим на наше политичке неистомишљнике, него искључиво самима собом. Енергију трошимо покушавајући да што више учествујемо у стварању бољих животних услова за наше суграђане, а самим тим и за нас заједно са њима.

Експричалица: Кад кажете да игноришете оне који раде против Вас и градског одбора, шта под тим мислите?
Јовић: Мислим да се не требамо правдати никоме због било чега, посебно за неистине, ми радимо све транспарентно. Што је најважније, наши чланови и наши симпатизери нису дошли и удружили снаге због некаквих глупости које се пласирају како коме одговара, него због тога што знају да сам ја и моји сарадници људи из народа те да не гледамо никога са неке висине. Живимо и радимо по истим принципима као већина грађана. Имамо одличну комуникацију са суграђанима, базирану на равноправности по свим питањима. Разговарамо и сарађујемо исто и са богатим и са сиромашним, и са мушкарцима и са женама, и са младима и са старима…Мислим да је то наша врлина коју људи највише цијене и кроз то нам дају повјерење.

Експричалица: Недавно је предсједник ДЕМОС-а, господин Недељко Чубриловић, изразио задовољство радом ГО ДЕМОС-а Добој. Каква је сарадња са републичким органима ДЕМОС-а?
Јовић: Ја сам већ рекао да нам годи то што је предсједник Чубриловић задовољан нашим радом. Трудићемо се да његово мишљење о нашем градском одбору остане исто или постане још боље. Сарадња је одлична. Ми се придржавамо смјерница са врха и имамо огромну подршку.

Експричалица: Господине Јовићу, хвала Вам за одвојено вријеме и разговор.
Јовић: Хвала и вама! Желим вам свима добро здравље, као и свим грађанима, које уједно молим да се чувају и предузимају све превентивне мјере против ове несретне короне.