СРБАЦ, 16. јул – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић рекао је да је странка спремна за предстојеће локалне изборе, те нагласио да очекује добре резултате.

“Морам да похвалим све своје сараднике, предсједнике регионалних и локалних одбора да су урадили огроман посао. ДЕМОС се пријавио у 57 локалних заједница за изборе и то није било лако остварити, јер је требало сакупити више од 12.000 потписа да бисмо учествовали квалитетно”, рекао је Чубриловић новинарима у Српцу након сједнице Регионалног одбора ДЕМОС-а за Лијевче.

Он је изразио жаљење због тога што су избори незаконито одгођени за новембар иако за то није било ниједног разлога.

“Није био у питању новац, с обзиром на то да је то све друге године предвиђено у буџету, требало је само донијети одговарајуће одлуке. Очекујем да избори буду 15. новембра”, рекао је Чубриловић.

Он очекује да и у наредна два-три мјесеца буде задржан ентузијазам у ДЕМОС-у да би странка потпуно спремно изашла на изборе.

“Очекујем добре резултате. ДЕМОС има људе да понуди у свим локалним заједницама, да буде партнер и надам се доброј сарадњи, прије свега са СНСД-ом и коалицијом која је на нивоу Републике Српске. Тамо гдје будемо имали начелничке кандидате очекујемо њихову подршку”, рекао је Чубриловић.

Он је истакао да је ова регија добро организована захваљујући, између осталих, предсједнику Регионалног одбора за Лијевче Владимиру Јанковићу из Градишке, у којој су имали добру основу за наставак рада.

“Имамо регије које су и боље организоване као што је зворничка, Сарајевско-романијска, Бијељина, а у ту спада и ова. Херцеговина је добро организована. У одређеним регијама имамо мањих проблема, али укупно стање је добро”, рекао је Чубриловић.

Предсједник Регионалног одбора ДЕМОС-а за Лијевче Владимир Јанковић навео је да су процјене странке да ће у Изборној јединци два имати седам до девет одборника, а ријеч је о граду Градишка и три општине.

“Надам се да ћемо то и испунити. Kада је ријеч подршци за једну позицију, градоначелника и три позиције начелника ту смо дали подршку СНСД-у јер смо имали коалицију која се преноси са републичког нивоа”, рекао је Јанковић.

Он каже да странка у Градишци тренутно има три одборника и добар удио у власти, те изразио наду да ће то и задржати.

Предсједник Општинског одбора ДЕМОС-а Србац Љубиша Ракић рекао је да је овај одбор спреман за изборе, те да је у фази припремања одборничке листе.

Он је навео да ће странка самостално изаћи на изборе и да се нада најмање једном одборничком мјесту.